Інформація про товариство :: Оперативна інформація
http://new.kirgas.com/news/?2014/119

Користуйтесь газом безпечно!

1 жовтня 2014 р.

 Користування газовими приладами при дотриманні правил безпечної експлуатації – це зручно, дешево та безпечно. Проте порушення правил може призвести не лише до пожеж та вибухів, але й до смертельних випадків.

У  період з 2010 по 2013 рік в Кіровоградській області сталося 16 нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті, в яких постраждало 30 осіб, в тому числі – 20 смертельно. Основними причинами нещасних випадків є порушення правил безпеки при користуванні газовим обладнанням та самовільне втручання в роботу системи газопостачання.

9 серпня 2014 року у селищі Знамянка, Знамянського району, Кіровоградської області, за адресою вул. Гагаріна буд. № 61 стався нещасний випадок, що призвів до загибелі власника житла в результаті вибуху газу в приміщенні літньої кухні.

Протягом певного часу власник житла самовільно від’єднував від газопроводу газову плиту та за допомогою гумових рукавів (шланг) приєднував до крану-опуску вхід саморобного повітряного компресора. Від компресора було виведено гумовий рукав, що складався з чотирьох частин, які з’єднувалися між собою за допомогою штуцерів та хомутів. Значна ділянка рукава, після компресора, була виведена за межі приміщення кухні та зєднувалася з саморобним пальником. Вся ця конструкція була зроблена у невибухозахищеному виконанні та з самого початку несла загрозу для життя як самому користувачу, так і оточуючим.

За допомогою даного пристрою проводилося обсмалювання туш свиней, що було бізнесом даного громадянина.

Внаслідок розгерметизації трубопроводів в приміщенні кухні утворилася газоповітряна суміш, що в результаті роботи компресора призвела до вибуху. Вибухом частково зруйновано приміщення літньої кухні. Але найстрашніше те, що від отриманих травм потерпілий загинув.

Проаналізувавши вище вказане робимо висновок. Самовільне втручання в цілісність систем газопостачання та газових приладів, користування несправним та застарілим газовим обладнанням – це основні порушення яких припускаються споживачі. На жаль, подекуди, ціною цих порушень – Є ЖИТТЯ!

Тож, звертаємося до жителів м. Кіровограда та Кіровоградської області: пам’ятайте – порушуючи елементарні правила безпеки при користуванні газом Ви власноруч створюєте загрозу собі, своїм рідним та сусідам!