Інформація про товариство :: Оперативна інформація
http://new.kirgas.com/news/?2015/4

Щодо ситуації в енергетичному секторі

31 липня 2015 р.

 В понеділок 3 серпня Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк скликає антикризовий енергетичний штаб через катастрофічну ситуацію в енергетичному секторі. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. Прем’єр також відзначив значне нарощування боргів за спожитий газ.

Тим часом через те, що регулятор газового ринку – Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг – не встановив алгоритм розподілу коштів між учасниками ринку, всі кошти, що надходять від споживачів, як оплата за газ, накопичуються на рахунках Ощадбанку.

Через зупинення взаєморозрахунків суб’єктів газового ринку дефіцит коштів відчуває не лише НАК «Нафтогаз України». Фактично на голодному пайку опинилися як новостворені в усіх областях газопостачальні підприємства, так і транспортувальники газу – Укртрансгаз і облгази.

В таких умовах під загрозою не тільки виплата заробітної плати газовикам, а й забезпечення споживачів газом, оскільки фінансових резервів для адекватного реагування на можливі технічні неполадки в газовій системі просто немає.

 

Посилання за темою:

Зміна НКРЕКП Алгоритму розподілу коштів на ринку природного газу спричинила зупинку платежів між учасниками газового ринку - Енергетична Асоціація України