Інформація про товариство :: Оперативна інформація
http://new.kirgas.com/news/?2016/163

Щодо відчуття запаху газу

9 вересня 2016 р.

  До уваги споживачів!!!

      08.09.2016 року під час проведення робіт на ГРС №1 працівниками Олександрівського лінійного управління магістральних газопроводів ДП «Черкаситрансгаз» при провденні ремонтних робіт, допущено викид одоранту в зовнішнє середовище та понадлишкову (до 8 разів) одоризацію газу при пуску обладнання ГРС в роботу.
    Нагадуємо, що одорант – це спеціальна рідина, що додається до газу в межах 16 г на 1000 куб. м природного газу. Тому що природний газ, який подається в газові мережі міста, одорується для його відчуття та запаху.
     Мешканці мікрорайонів міста з 14 години дня 08.09.2016 року, які розташовані від ГРС №1 вздовж річки Інгул (Стара балашівка, Балашівка, Солодка балка) відчували нестерпний запах одоранту ззовні своїх будівель.
     З 19 години вечера, газ  з восьмикратним перевищенням одоризації, почав надходити до мешканців спальних районів міста Кропивницький (райони вул. Беляєва, вул. Пацаєва, вул. Попова ).
      Навіть незначні вибухобезпечні витоки спричиняли нестерпний запах одоранту в квартирах. Близько третини викликів – не підтвердилась на наявність  витоків газу. Ці виклики були викликані тим, що при згоранні газу  «надлишковий» одорант згорає не повністю.
    Частина споживачів, за рекомендаціями наших спеціалістів, самостійно зуміла обмилити мильною ємульсією (піною) систему газопостачання своїх квартир (будинків) та впевнитись у відсутності витоків газу. За адресами, де виявлені витоки газу, заявки взяті в роботу аварійно-диспетчерською службою до виконання.
    В ніч з 08.09.2016 року на 09.09.2016 року ВАТ «Кіровоградгаз» сформував додатково бригади, які  всю ніч працювали в місті та районі та продовжують працювати цілодобово.

     В зв`язку з значною кількістю аварійних викликів, станом на 08 годин ранку 09.09.2016 року, більше 1000 квартир  багатоквартирних будинків відключено від системи газопостачання.
    Продовжуються роботи по реагуванню на можливі витоки газу в під`їздах будинків та квартир. 

НЕ ПАНІКУЙТЕ!! Витоки газу, якщо є, – мінімальні.

     Спробуйте самостійно обмилити систему газопостачання, особливо в місцях встановлення кранів та різьбових з`єднань. Провітрюйте приміщення.

      При виявленні витоків газу – телефонуйте 104, 56-12-59, 56-73-03. 
      Всі Ваші виклики будуть перевірені спеціалістами ВАТ «Кіровоградгаз».  
      Ми не залишимо Вас наодинці з проблемою.