Інформація про товариство :: Оперативна інформація
http://new.kirgas.com/news/?2016/166

Про ліквідацію аварійної ситуації у с. Капітанка

19 вересня 2016 р.

     16.09.2016 року в 12:06 год. на АДС Західної дільниці смт. Побузьке надійшов дзвінок про витік газу за адресою с. Капітанка, вулиця Радянська 166. Дзвонив сусід на прохання власника будинку Войтенка В.В.

     В 12:08 год. виїхала бригада АДС у складі слюсаря Каніболоцького В.М. та водія Кирилюка В.А. При прибутті на місце виклику були виявлені язики полум`я, які виривалися з футляру стояка та з поверхні землі біля стояка. Негайно було прийнято рішення про припинення подачі газу в газопровід середнього тиску по вулиці Радянській в с. Капітанка. В 12:20 подачу газу було припинено. В цей час власник будинку Войтенко В.В. та слюсар Каніболоцький В.М. займалися ліквідацією джерела пожежі. Після ліквідації центру займання стали з`ясовувати причину виникнення пожежі.

     Зі слів абонента Войтенко В.В. причиною пожежі стало стороннє внесення вогню (необачно кинутий недопалок цигарки), після чого сталося займання сухої трави та кущів навколо газопроводу, що призвело до нагрівання ввідного газопроводу та пошкодження  переходу ПЕ/Ст  від перегріву. Стався виток газу та займання.

     При відключенні вул. Радянської без газу залишилося 92 абоненти.

     Після ліквідації витоку був відкопаний газопровід -ввід від місця врізки у вуличний газопровід до місця виходу з землі в садибі абонента та виявлено, що пошкоджений перехідник ПЕ/Ст, обгорів вихід із  землі. КБРТ не пошкоджений. На газопровід, який веде до абонента була накладена струбцина,  викликані слюсарі Західної дільниці для ліквідації  аварійної ситуації. До кожного абонента в садибу заходив слюсар та перекривав кран до КБРТ.

     Потім відкрили кран на подачу газу на вулицю Радянську, слюсарі перевіряли, чи немає витоку газу з-під струбцини , витоку  газу не було виявлено. Місце встановлення струбцини було присипано землею та огороджено.

     Слюсарі з 17:20 почали обхід та пуск абонентів. До 19:00 було подано газ 11 абонентам.  17.09.2016 року з 8:00 годин почалися роботи по пуску газу по вул. Радянській в селі Капітанка. До 12 години був пущений газ усім абонентам, які знаходилися вдома. Протягом  дня по мірі надходження заявок подавався газ абонентам.

     На 10:00 годину ранку 19.09.2016 року не було пущено газ 6-ти  абонентам по причині їх відсутності.

     Останній обхід газопроводу середнього тиску по вул. Радянській в селі Капітанка був проведений слюсарем-обхідником Ащеуловим А.М. 07.09.2016 р.

     Слюсарям  було наголошено неодноразово про те, що при проведенні ПТО, обходів трас попереджати абонентів про видалення сухої трави, кущів та гілок дерев в охоронній зоні газопроводів.  Проведено інструктаж про обережне поводження з вогнем.