Інформація про товариство :: Оперативна інформація
http://new.kirgas.com/news/?2017/176

Про нещасний випадок по вул. Джерельній, 79 м.Кропивницький

12 січня 2017 р.


Останнім часом відбувається загострення тенденції самовільного втручання користувачами газу в системи газопостачання житлових будинків та квартир, а саме самовільне встановлення газових приладів, недотримання вимог безпеки під час їх експлуатації, самовільні втручання в  конструкцію газового обладнання, системи вентиляції та димовідведення, відсутність контролю за проведенням перевірок стану димових і вентиляційних каналів (далі ДВК) та не проведення їх технічного обслуговування та прочистки,  що в процесі подальшої їх експлуатації призводить до нещасних випадків, непоодинокі зі смертельними наслідками.

Внаслідок самовільно встановленого димохідного проточного водонагрівача  в  кухні   9-ти поверхового будинку   8 січня 2017 року  в м.Кропивницькому  по вул. Родніковій,  стався нещасний випадок з летальним наслідком.  

При обстеженні були виявленні наступні порушення:

  1. Самовільно встановлений димохідний проточний водонагрівач.
  2. Відведення димових газів проточного водонагрівача відбувалось в термошов будинку без влаштування димоходу.
  3.  Розєднання на значну відстань димовідвідного газоходу від патрубка газового приладу.
  4. Не встановлено сигналізатор мікроконцентрації чадного газу.
  5. Місце встановлення нагрівача було замасковано  в шафі.

ВАТ «Кіровоградгаз» неодноразово попереджав  про недопущення самовільного втручання в системи газопостачання житлових будинків. На офіційному web-сайті ВАТу розміщено відповідні статті.

Розділом ІІІ, п.3.3  «Правил безпеки систем газопостачання» визначено: власник (балансоутримувач та /або орендар (наймач)) відповідає за технічний стан і безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами.

 

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!   Кожен з нас має чітко усвідомлювати, що жоден документ чи перевірка не допоможе, якщо він особисто не буде відповідально ставитися до безпеки життя і здоров`я, як власного, так і оточуючих .

Не виконуйте самовільно заміну та встановлення газових приладів ! Не змінюйте самостійно облаштування димових та вентиляційних систем !  Слідкуйте за нормальною роботою газових приладів, димоходів та вентиляції, і обов`язково перед увімкненням газових приладів перевіряйте наявність тяги!

При виявленні витоку газу  -  тел. 104 .