Інформація про товариство :: Оперативна інформація
http://new.kirgas.com/news/?2018/205

У ВАТ «Кіровоградгаз» обговорили проект структури тарифу на послуги з розподілу природного газу на 2018 рік

23 січня 2018 р.

 У ВАТ «Кіровоградгаз» обговорили проект структури тарифу на послуги з розподілу природного газу на 2018 рік

У приміщенні ВАТ «Кіровоградгаз» згідно попереднього оголошення відбулося відкрите обговорення проекту структури тарифу на послуги з розподілу природного газу на 2018 рік. У заході взяли участь голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий, профільні спеціалісти товариства, представники облдержадміністрації, міської влади та громадськості.

Дане обговорення було проведено відповідно до Постанови НКРЕКП від 30.06.2017 р. №866. Основною метою розгляду тарифу є приведення рівня заробітної плати працівників ВАТ «Кіровоградгаз» до середньої по промисловості Кіровоградської області, перегляд обсягів витрат на ВТВ відповідно до пункту 2 глави 6, розділу III, діючого Кодексу ГРС, розрахованих згідно затверджених методик, перегляд витрат на матеріали та послуги в зв`язку з інфляційними процесами.

«Кіровоградгаз» пропонує встановити тариф на послуги з розподілу природного газу на рівні 1015,67 грн за 1 тисячу кубічних метрів без ПДВ. Діючий тариф складає 613,30 грн/куб.м без ПДВ. Слід зазначити, що тарифи переглянули газпостачальні підприємства усіх областей. Для порівняння: у Чернівцях пропонується 2410 грн., у Рівному – 1798, у Закарпатті – 2031, в Миколаєві – 1907, у Полтаві – 1946, у Вінниці – 1967. В цілому, тариф, розрахований спеціалістами ВАТ «Кіровоградгаз», є одним з найнижчих в Україні.

Начальник управління економіки і планування ВАТ «Кіровоградгаз» Юлія Алмаєва ознайомила присутніх із структурою запропонованого тарифу та обґрунтовано відповіла на зауваження департаменту ЖКГ облгосадміністрації щодо деяких складових тарифу.

В основі розрахунку тарифу на послуги розподілу природного газу закладено вартість газу на технологічні та власні потреби, вартість матеріалів, витрати на оплату праці, витрати на заміну та/або створення обмінного фонду лічильників, плата за надане в експлуатацію майно, що належить державі, та інші складові.

Представники громадськості висловлювали обурення запропонованим проектом, помилково вважаючи, що обговорюється ціна на газ для населення.

Новий тариф буде діяти з моменту його затвердження Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

«Затвердження тарифу на послуги розподілу природного газу на 2018 рік на запропонованому підприємством рівні дасть змогу своєчасно, якісно та в повному обсязі здійснювати заплановані заходи з утримання систем газопостачання в надійному стані», - висловив переконання Олександр Гладкий.