Інформація про товариство :: Оперативна інформація
http://new.kirgas.com/news/?2018/225

«Підсумки опалювального сезону 2017-2018 рр. в Кіровоградській області»

17 травня 2018 р.

Прес-реліз

           

Відбулася прес-конференція голови правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександра Михайловича Гладкого «Про підсумки опалювального сезону  2017-2018 років у Кіровоградській області» під час якої було зазначено, що 16 з 18-ти підприємств ТКЕ області мали підтверджені номінації, або планові обсяги природного газу. Не мали підтверджених «Нафтогазом України» номінацій КП «Теплоенергетик» (в жовтні 2017 року) та ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» (в жовтні-грудні 2017р.).

 

Олександр Гладкий нагадав, що ці підприємства з 23 жовтня  минулого року самовільно відновили споживання природного газу. У разі самовільного несанкціонованого відбору газу споживачем весь обсяг вноситься в алокацію, або лягає тягарем, на відповідного оператора газорозподільної системи, тобто на ВАТ «Кіровоградгаз».

 

Обсяг несанкціоновано  спожитого газу протягом минулого опалювального періоду склав:

КП «Теплоенергетик» - 903 тис. 71 куб.м;

ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» - 10 млн. 952 тис.754 куб.м. 



«Вже час думати про наступний опалювальний сезон, а у нас не врегульовані проблеми минулого.» – зазначив Олександр Гладкий.  

 

Станом на сьогоднішній день підприємствами ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» та КП «Теплоенергетик» не компенсовано ВАТ «Кіровоградгаз» жодної копійки вартості неврегульованого небалансу за жовтень-грудень 2017 року та не виконуються вимоги ВАТ «Кіровоградгаз» стосовно проведення оплати згідно виставлених рахунків.

 

Станом  на 17 травня 2018 року з 18-ти підприємств комунальної теплоенергетики області за послуги з розподілу природного газу 17 розрахувались повністю, заборгованість відсутня. Лише КП «Теплоенегетик» м. Кропивницький, крім поточної заборгованості, має заборгованість з урахуванням судових стягнень за минулі періоди у сумі 1 млн. 707 тис. 940 грн.

 

Голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» наголосив на необхідності дотримання підприємствами комунальної теплоенергетики Кіровоградської області термінів проведення розрахунків за надані послуги з розподілу природного газу.



Іллюстрації до доповіді голови правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександра Гладкого

 

Прес-служба ВАТ «Кіровоградгаз»