Інформація про товариство Оперативна інформація  

Місячник пропаганди безпечного і заощадливого користування газу у побуті

14 вересня 2017 р.

     З настанням осінньо-зимового періоду знову постає питання безпеки використання газу у побуті. Тому кожного року на початку та кінці  опалювального періоду    проводяться заходи, направлені на  забезпечення безаварійного використання газу у побуті.
     ВАТ «Кіровоградгаз» з 15 вересня по 15 жовтня 2017 року проводиться «Місячник пропаганди безпечного і заощадливого  користування  газу  у  побуті».
     Ведеться робота по створенню та розміщенню соціальної реклами, спрямованої на запобігання нещасних випадків при використанні газу у побуті, покращення інформованості громадян про небезпеку порушень установлених правил. 
     Проводяться  навчання зі школярами та в дошкільних  навчальних закладах на тему «Газ та його безпечне використання». Під час проведення навчань розповсюджується між учнями агітаційна інформація, навчально-пізнавальні журнали «Веселі уроки».
     Заплановано  організувати на радіо та телебаченні виступи представників  ВАТ «Кіровоградгаз» з закликом, до населення, щодо необхідності дотримання заходів безпеки при користуванні газом в побуті.
     В місцевіх засобах масової інформації розмістити статті з висвітленням заходів безпеки при користуванні газом в побуті. Розробити та розповсюдити серед населення листівки, пам’ятки з правилами безпечного використання газу. Оформити фото-стенди, на яких висвітлюються питання правил безпечного використання газу та наслідки, до яких може призвести, їх порушення.
     Опалювальний сезон - це період підвищеної небезпеки, що загрожує отруєнням чадним газом або продуктами його згорання, оскільки за негоди погіршується вентиляція приміщень.
Гарантія безпечної експлуатації газових приладів – це дотримання усіма  споживачами вимог безпечного користування газом у побуті. В зимовий період - не рідше одного разу на місяць, а в період значного похолодання – щоденно, власникам будинків необхідно проводити огляд оголовків димоходів, з метою попередження їх обмерзання і закупорки. Крім того, суворо дотримуватися строків перевірки та прочищення димових та вентиляційних каналів.
     Для забезпечення безпечної життєдіяльності населення та попередження нещасних випадків при використанні природного газу, ВАТ «Кіровоградгаз» нагадує   Правила безпечного користування газовими приладами:
  • при користуванні газовими приладами кватирку (фрамугу) вікна тримати постійно відкритою;
  • утримувати газові прилади та обладнання у чистому стані;
  • стежити за нормальною роботою газових приладів і димовентиляційних каналів, перевіряти тягу до і після включення газових приладів з відводом продуктів згорання в димоходи, періодично очищати від сміття та цегли «кишеню» димоходу. В разі виявлення порушень в роботі газового котла чи колонки, їх незвичайної роботи, пошкодження димоходів та інших недоліків - викликати спеціалістів спеціалізованої організації;
  • по закінченню користування газом закрити крани на газових приладах та перед ними;
  • бути уважними та обережними при користуванні газовими приладами і обладнанням, використовувати їх тільки за призначенням.
     ЗВЕРТАЄМО УВАГУ! При появі запаху газу в під’їзді, в приміщенні, на подвір’ї слід негайно:
  • припинити користування газовими приладами;
  • перекрити крани перед приладами і на приладах;
  • відчинити вікна та двері для провітрювання приміщення;
  • не розпалювати вогню, не палити;
  • не вмикати і не вимикати електроприлади та освітлення;
  • забезпечити вільний доступ працівників газової служби.
     Шановні споживачі природного газу! 
     При виявленні витоків газу – негайно телефонуйте за тел.104 ( аварійно-диспетчерська служба ).
     При виявленні несправностей газового обладнання, ДВК  - звертатися за телефоном  «КОНТАКТ-ЦЕНТР»,  тел. (0522) 30-15-30, 30-51-41  
       Служба внутрішньо-будинкового газового обслуговування  тел. (0522) 56-93-45. 

Бережіть себе! Тепла і затишку Вашому дому!
                                   

Адміністрація ВАТ «Кіровоградгаз»