Інформація про товариство Оперативна інформація  

В Кропивницькому почалося встановлення високоефективних газових котлів в рамках спільного проекту Нафтогазу, Кіровоградгазу та програми ЄБРР IQ energy

11 жовтня 2017 р.

     ВАТ «Кіровоградгаз» (51% акцій належить НАК «Нафтогаз України») спільно з програмою підтримки фінансування заходів з підвищення енергоефективності житла Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) IQ energy розпочало проект з модернізації систем опалення в житлових будинках м. Кропивницький та Кіровоградської області. В рамках спільного проекту співробітники Кіровоградгазу встановили мешканцям Кропивницького перші енергоефективні газові котли та сучасні системи опалення на умовах вигідного фінансування від ОТП Банку строком до 2 років. Всі учасники програми IQ energy отримують компенсацію у розмірі 35% від вартості обладнання, матеріалів, монтажу та проектної документації.

     Даний спільний проект має на меті підвищення ефективності використання газу в оселях мешканців Кропивницького та області за рахунок встановлення сучасних енергоефективних газових котлів та систем опалення.

     Для зручності клієнтів всі послуги з обстеження та оформлення документів надаються через «Єдине вікно» Кіровоградгазу. Клієнту достатньо подати заяву, а оформлення технічної документації, обстеження приміщень, монтаж котлів, сучасних газових лічильників разом із системою опалення «під ключ» виконується силами фахівців Кіровоградгазу, які також супроводжують клієнтів до моменту отримання ними компенсації від програми IQ energy.

     За словами голови правління Кіровоградгазу Олександра Гладкого, газові котли та системи опалення, які наразі використовуються у багатьох будинках Кропивницького, є застарілими та неенергоефективними. Даний проект має на меті визначити найвигідніші для споживачів шляхи вирішення цієї проблеми. 

     Керівник програми IQ energy Оксана Булгакова зазначає: «Програма надає можливість мешканцям України отримати компенсацію у разі придбання в кредит через банки-партнери IQ energy енергоефективного обладнання, зокрема газових конвекційних котлів з ККД від 92%, а також газових конденсаційних котлів з ККД не нижчим 108%, що як мінімум на 20% ефективніше, ніж продукція, що представлена в середньому на ринку. Тому, встановлюючи сучасне енергоефективне обладнання, мешканці Кропивницького зможуть не лише отримати європейську фінансову компенсацію, але й зменшити свої платежі за опалення». Максимальний розмір компенсації по програмі IQ energy становить 3000 євро на одну особу.

     Програма IQ energy розроблена Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), фінансується Фондом Східноєвропейського Партнерства Е5Р за підтримки Європейського Союзу, Шведського Агентства з Міжнародного Співробітництва та Розвитку (Sida) та Федерального міністерства фінансів Австрії. Загальний обсяг компенсацій на утеплення житла – 15 мільйонів євро. Метою програми є підвищення енергоефективності українського житлового сектора. Гаряча лінія IQ energy: 0-800-50-57-17,  www.iqenergy.org.ua.  

Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» – один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc. В Україні АТ «ОТП Банк» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал» та ТОВ «ОТП Лізинг».