Інформація про товариство Оперативна інформація  

"Тема дня" на обласному телебаченні. Гість програми - голова правління ВАТ "Кіровоградгаз" Олександр Гладкий.

12 січня 2018 р.


Голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий – в програмі «Тема дня» кіровоградської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України. 

Темою розмови було ймовірне відключення від газопостачання котелень ДП  «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА». Керівництво підприємства наприкінці грудня 2017 року було попереджене про необхідність підтвердження номінації (планових обсягів) природного газу на грудень 2017 року та на першу декаду січня  2018 року.

- Ліміт газу, або номінація, має бути оплаченим, і тоді наше підприємство транспортує газ від продавця – НАК «Нафтогаз України» до покупця – підприємства теплокомуненерго. У даному випадку це «Кіровоградтепло».

Відбулася нарада у заступника міського голови Олександра Мосіна. Я звернув увагу колег на те, що у них достатньо мало часу для отримання номінації. Я сподіваюся, що переговори керівництва «Кіровоградтепло» з НАК, банками будуть успішними, вони отримають номінацію, і ми ліквідуємо напругу, яка існує навколо цього питання.

Протягом певного часу «Кіровоградтепло» несанкціоновано відбирало газ. Згідно закону вони повинні платити «Кіровоградгазу» кошти з коефіцієнтом 2.0. А наше підприємство сплачує «Укртрансгазу» з коефіцієнтом 1.2. Це санкції, які передбачені, підкреслюю, чинним законодавством. Заборгованість ДП  «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» за жовтень і листопад 2017 року складає 96 мільйонів гривень з урахуванням коефіцієнту 2.0. Якщо номінація не буде отримана, за грудень борг складе 95 мільйонів з коефіцієнтом 2.0.

Ми неодноразово попереджували «Кіровоградтепло» про можливі наслідки несанкціонованого відбору газу. Мені дуже не хочеться, щоб місто, населення страждало. Я сподіваюся, що компромісне рішення буде знайдено. До речі, колеги з «Теплоенергетика» проблему, яка виникла у листопаді минулого року, вирішили протягом двох днів. Як відомо, це підприємство знаходиться у комунальній власності, а «Кіровоградтепло» - в оренді. На нараді у заступника міського голови був озвучений намір міської влади у разі не вирішення питання отримання номінацій почати процедуру повернення підприємства «Кіровоградтепло» у комунальну власність.  

У нашого підприємств партнерські стосунки з міською та обласною владою. Сподіваюся, що вони такими залишаться. Я з оптимізмом дивлюся у майбутнє. – зазначив Олександр Гладкий.  

Тема дня 11.01.2018 О. Гладкий

Департамент з корпоративних комунікацій.

ВАТ "Кировоградгаз" 

+38 (050) 488 89 49