Інформація про товариство Оперативна інформація  

У ВАТ «Кіровоградгаз» відбулося відкрите обговорення проекту структури тарифу на послуги з розподілу природного газу на 2018 рік

19 квітня 2018 р.

 Згідно з попереднім оголошенням у приміщенні ВАТ «Кіровоградгаз» 19 квітня відбулося відкрите обговорення проекту структури тарифу на послуги з розподілу природного газу на 2018 рік. Проект структури тарифу було опубліковано на сайті товариства, з ним можна було ознайомитися та у певні терміни надати свої пропозиції та зауваження. 

- Тариф було переглянуто відповідно до постанови НКРЕКП. – зауважив голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий. - Основною метою розгляду тарифу є приведення рівня заробітної плати працівників ВАТ «Кіровоградгаз» до середньої по промисловості, перегляд витрат на матеріали та послуги сторонніх організацій, в зв’язку з інфляційними процесами, включення до тарифу плати за право експлуатації державного майна, а також включення витрат на оплату оператору газотранспортної системи обсягу замовленої потужності в точках виходу з газотранспортної системи.

Фінансовий директор товариства Олексій Макаревич доповів присутнім про складові структури тарифу на послуги розподілу природного газу. Так, тариф складається з вартості газу на технологічні та власні потреби, витрати на оплату праці, єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, амортизаційні відрахування та інші витрати, серед яких - витрати на повірку та ремонт лічильників населенню на 2018 рік. Планується в 2018 році повірити 25923 лічильники.

Плановий обсяг розподілу природного газу споживачам в зоні ліцензованої діяльності ВАТ «Кіровоградгаз» в 2018 році заплановано на рівні 418,393 млн.куб.м. Запропонований тариф на послуги розподілу природного газу складає 1765,28 грн. (без ПДВ) за 1000 куб. м.

До протоколу зібрання було внесено зауваження департаменту ЖКГ Кіровоградської облдержадміністрації. Запропонований тариф буде діяти з моменту його затвердження НКРЕКП.