Інформація про товариство Оперативна інформація  

Попередження про порушення та їхні наслідки

12 квітня 2019 р.

 Попередження про порушення та їхні наслідки

Фахівці ВАТ «Кіровоградгаз» констатують: останнім часом збільшилася кількість порушень вимог нормативних актів споживачами, прилади яких відключені від газопостачання.

Порушення зафіксовані в частині  несанкціонованого (самовільного) відновлення газопостачання та несанкціонованого відбору природного газу шляхом зривання або пошкодження пломб на запірних пристроях, засувках на вводі на власний об’єкт, під’єднання несанкціонованих  газопроводів та недопущення представників ВАТ «Кіровоградгаз» у помешкання для усунення порушень.

Співробітниками ВАТ «Кіровоградгаз»  вживаються всі можливі заходи для усунення таких порушень. Одним із дієвих засобів є припинення газопостачання  на об’єкт споживача шляхом механічного від`єднання газових мереж від газорозподільної системи за межею земельних ділянок та житлових  будинків споживачів. Для цього залучаються спеціальні технічні засоби та транспортна техніка. Проводяться земляні роботи, демонтаж будівельних конструкцій та оздоблювальних матеріалів.

















До того ж у разі виявлення несанкціонованого відновлення газопостачання та несанкціонованого відбору природного газу ВАТ «Кіровоградгаз»  здійснює нарахування необлікованих обсягів природного газу. Розрахунок здійснюється за граничними обсягами споживання природного газу населенням (за нормами) з урахуванням усіх газових приладів і пристроїв споживача та кількості зареєстрованих осіб. Вартість нарахованих обсягів природного газу  на 60% вища ціни  газу для населення.

Припинення газопостачання не звільняє споживача від  сплати вартості нарахованих обсягів природного газу. У разі невідшкодування споживачем вартості нарахованих об’ємів природного газу Товариством направляються матеріали до суду для примусового стягнення заборгованості.

Адміністрація ВАТ «Кіровоградгаз» звертає увагу споживачів на те, що відновлення газопостачання можливе лише за умови усунення порушень і відшкодування оператору ГРМ витрат на припинення та відновлення газопостачання.

Для уникнення застосування оператором ГРМ  вищезазначених заходів  рекомендуємо не порушувати  вимог Кодексу газорозподільних систем.